O nas

Obdana z neskončnimi polji in gozdovi Dravskega polja, vas Cirkovce že stoletja navdušuje vsakega obiskovalca s skrbno obdelanimi polji in izredno gostoljubnostjo prebivalcev. Danes del občine Kidričevo, je vas, ki je 15 minut oddaljena od najstarejšega slovenskega mesta Ptuj, prežeta z zgodovino, športom in kulturo, za slednjo skrbi Prosvetno društvo Cirkovce. V Prosvetnem društvu Cirkovce deluje kar 9 sekcij, med katerimi je svoj prostor našla tudi naša sekcija, sekcija Tamburaškega orkestra Cirkovce.

Tamburaški orkester Cirkovce vodi gospod Peter Kranjc, ki je v začetku septembra 2019 po skoraj 20 letih spet prevzel dirigentsko palico. V orkestru aktivno igra 25 članov, med tem ko je trenutno 5 članov  v našem pomladku in se zavzeto pripravlja za vstop v orkester. Naš repertoar je bogat, saj ne igramo samo tipične tamburaške glasbe, ampak tudi druge glasbene zvrsti: od klasike do evergreenov, slovenske-narodno zabavne do disko glasbe in še bi lahko naštevali. 

Tamburaški orkester se redno udeležuje regijskih srečanj tamburaških orkestrov, občasno pa tudi državnih. Redno pa nas pot zanese tudi onkraj slovenskih meja: gostovali smo že na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji, Avstriji, Nemčiji in še bi lahko naštevali.

V 45 letih delovanja je orkester zgradil mozaik uspehov na glasbenem področju. Vsak član, bilo jih je več kot 200, je pripomogel, da so se koščki sestavili v celoto, v uspešno zgodbo in tradicijo, ki še danes lepša vsakdan Cirkovčanov. Vse do danes smo bili zelo aktivni, na to dokazujeta tudi podatka, da smo v 45 letih opravili več kot 460 nastopov, v svojem repertoarju pa imamo več kot 200 skladb. Petki so za tamburaše rezervirani kot dan sprostitve ob tem prečudovitem inštrumentu, na katerem vsako leto dokazujemo, da je zmožen vsega- od igranja klasike, do Queenov.

Povzetek almanaha in naše največje dosežke si lahko ogledate na našem zgodovinskem pregledu.

Več lahko preberete tudi na Wikipedija strani.


CD-ji